ماهی های زینتی

بزرگترین وبلاگ ماهی

ماهی های زینتی

بزرگترین وبلاگ ماهی

دیسکس

غذا دهی به دیسکس:دیسکسها معمولا با متانت و آرامش غذا میخورند مگر اینکه اندوهگین یا پریشان باشند. سعی کنید که بیش از حد به ماهی های خود غذا ندهید و یا آنها را گرسنه نگاه ندارید. بسیار خوب است که باقی مانده غذای ماهی ها را یک تا دو ساعت بعد از هر وعده از غذایشان از تانکر خارج کنید. ماهی های در حال رشد باید دو یا سه وعده در روز غذا داده شوند. آنها را زیر نظر بگیرید و بیشتر از مقداری که در یک ساعت میتوانند بخورند به آنها ندهید . Discus معمولا غذا را با اشتهای زیادی در دقایق اول میخورد ولی بعد از آن تنها به آن نوک میزنند بنابراین اصلاً در خارج کردن پس مانده ها عجله نکنید.یکی از موادی که باعث ایجاد تفاوت محسوسی در رنگ Discus میشود زانتان (روناس) است که ماده ای طبیعی است و بسیار مؤثرتر از پاپریکا(میوه رسیده فلفل قرمز ) میباشد. زانتان در گلبرگ‌های گل جعفری است و در بسیاری از غذاهای آماده نیز می‌باشد .گوشت قلب گاو برای اینکه به Discus داده شود بسیار آلوده است و باعث چاق شدن ماهی میشود. اگر شما جیره گوشت قلب گاو را طوری طبق برنامه زمانی به ماهی بدهید که دقیقا قبل از تعویض آب آکواریم باشد بدین ترتیب آب آکواریمتان آلوده نخواهد شد. به غیر از قلب گاو و فلیکس Discus های سالم اشتهای زیادی برای خوردن بسیاری از غذاهای دیگر دارند. اما مطلقا نباید به آنها از انواع کرم های تیوبیفکس  (Tubifex) یا کرمهای سیاه و یا انواع موجودات زنده آبی داده شود. البته این نوع غذاها مورد علاقه بیشتر ماهی ها هستند اما خطر انگل هایی که ممکن است در آنها وجود داشته باشد ریسک این کار را بسیار بالا میبرد. ازدیگر غذاهایی که مورد علاقه Discus و در عین حال بسیار آلوده است کرمهای یخ زده هستند. در صورتی که خواستید از این نوع غذاها استفاده کنید ، بهتر است از میگوی آب شور شسته شده استفاده کنید که از غذاهای مورد علاقه Discus نیز هست.

به طور کلی غذاهای ماهی ( دیسکس ) به ۳ دسته اصلی تقسیم می شوند:

1- غذاهای فریزری

2- غذاهای خشک

3- غذاهای زنده

غذای فریزری : دراین قسمت روش تهیه معمول ترین غذای فریزری برای دیسکاس شرح داده می شود

طرز تهیه :

۱- دل گوسفند یا گاو60%

2- میگو 25%

3- اسفناج پخته 15%

4- قطره ب کمپلکس ۵ قطره در ۵۰ گرم و یا قرص ویتامین Tetra

ابتدا دل گاو و گوسفند را خوب بشویید و تمامی رگ ها و پوست و چربیهای اطراف آن را پاک کنید . سپس آن را چندین بار در چرخ گوشت انداخته تا کاملا خرد شود. سپس اسفناج را کمی آب پز کنید تا مقداری پخته شود. پوست میگو ها را نیز بکنید و آن ها را نیز کاملا تمیز و چرخ نمایید. اگر میگوی تازه در دسترس نیست می تواید از میگوهای خشک شده که در فروشگاههای لوازم ماهی ست تهیه کنید و به نسبت بالا استفاده نمایید.مواد بالا را باهم مخلوط کرده و در کیسه ریخته و در فریزر بگذارید. مقداری که هر بار به ماهی ها داده می شود باید مقداری باشد که حداکثر تا ۵ دقیقه توسط آنها خورده شود. دقت کنید که شربت یا قطره ب کمپلکس را هربار که می خواهید به ماهی غذا دهید به مخلوط اضافه نمایید. زیرا این شربت خاصیت خود را در فریزر از دست خواهد داد. در صورتی که به قرص ویتامین Tetra دسترسی دارید می توانید یک بار در میان یکی از قرص ها را پودر کرده و به جای شربت ب کمپلکس با غذای بالا ترکیب نمایید.

نکته مهم:در خرید دل گوسفند و یا گاو دقت کنید که تازه باشد. برای تشخیص با دو انگشت آن را فشار دهید در صورتی که جای فشار انگشت شما بر روی دل به حالت اول برگشت دل تازه است.
غذاهای خشک : از انواع غذاهای خشک می توان مانند آرتمیا . کرم فشرده . پولکی
میگو و پودر اسپیرولینا (برای افزایش رنگ آنها) ، می توان جهت غذادهی به دیسکاس استفاده نمود. اما مهمترین و بهترین نوع غذاهای خشک در مورد دیسکاس tetra min pro و tetra prima هستند که پیشنهاد می شود در دو نوبت صبح و عصر به دیسکاس داده شود .
غذاهای زنده : 
غذای زنده مناسب این ماهی شامل کرم خونی زنده، لاروپشه، کرم خاکی، کرم سفید، گوشت می باشد . دل گاو و یا غذا های شیمیایی می توانند از جمله گزینه های ذخیره و تفریحی باشند.

 هگزومیتا (Hexomita)بیماری شایع دیسکس: 
زیرا تشخیص این دو نوع تاژکدار بسیار از یکدیگر مشکل و شیوه درمان نیز کاملا متفاوت است اما از آنجا که احتمال وجود هگزومیتا بسیار بسیار بیشتر از بودوموناس در ماهی دیسکاس می باشد و تجربه نیز این مطلب را ثابت کرده است بنابراین از هگزومیتا معمولا به عنوان شایع ترین بیماری دیسکاس نام برده می شود.هگزومیتا که به آن اکتومیتوس (octomitus ) نیز گفته می شود به روده ها و کیسه صفرا حمله می کند و نیز گاهی در خون یافت می شود. ماهی هایی که به این جاندار آلوده میشوند معمولا از بقیه ماهی ها جدا و لاغز میشوند . مدفوع آنها سفید و لزج می گردد . همچنین رنگ آنها تیره و اکثرا تمایلی به خوردن غذا ندارند و اغلب در گوشه ای از آکواریوم در حالی که رنگ آنها سیاه شده است ثابت می مانند.

بنده به شخصه توصیه میکنم که اگر ماهی دیسکاسی یافتید که از بقیه ماهی ها جدا شده و رنگ آن سیاه شده است و همچنین نسبت به غذا عکس العملی نشان نداده و غذا نمی خورد اولین احتمال را وجود هگزومیتا بدانید و نسبت به درمان آن اقدام نمایید.

روش درمان:

ابتدای کار مقداری از آب آکواریوم اصلی را به دروم مخزن قرنطینه ریخته و ماهی مریض را به درون آن بیاندازید.

یک عدد بخاری را نیز درون مخزن قرنطینه متصل و دمای آن را ۱ درجه بیشتر قرار دهید ( به عنوان مثال دمای آکواریوم بنده ۳۱ و در مخزن قرنطینه ۳۲ می باشد ) .سنگ هوایی را نیز با ابعاد مناسب در درون مخزن قرنطینه جاسازی کنید. دقت کنید که یکی از مهمترین نکات در مخزن قرنطینه به دلیل استفاده از دارو هوادهی خوب و بالا می باشد . سعی کنید برای این کار از سنگ هواهایی که به شکل سوزنی و بسیار ریز هوا تولید میکنند و در عین حال آب را متلاطم نمی نمایند استفاده کنید.

ماهی را به درون مخزن قرنطینه بیاندازید. با توجه به اینکه از آب درون آکواریوم استفاده کرده اید احتیاجی به آب به آب ماهی توسط کیسه های نایلونی نیست.

از داروخانه قرص مترونیدازول ۲۵۰ را تهیه نمایید . هر قرص ۲۵۰ به ازای ۵۰ لیتر آب آکواریوم مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین با توجه به حجم آب داخل مخزن قرنطینه مقدار مورد نیاز از قرص را پودر کرده و در مخزن بریزید.

بعد از ۳ روز دما را یک درجه کم و یک چهارم آب آکواریوم را با آب تازه تعویض می نماییم ( دقت کنید که آب مورد استفاده باید حداقل ۲۴ ساعت مانده باشد تا گاز کلر آن خارج شده باشد ).

پس از این کار مقداری زغال اکتیو تازه را به درون یکی از محفظه های اسفنجی فیلتر های برقی درون آب ریخته و فیلتر را درون آب قرار میدهیم تا داروی موجود در آب را تصفیه کند . بعد از ۵ تا ۶ ساعت ماهی را با توجه به اصول گفته شده در قسمت های قبل از طریق کیسه های نایلونی و با صرف زمان بیشتر آب به آب می کنیم و به آکواریوم اصلی انتقال می دهیم.

دقت کنید که ماهی شما به دلیل اینکه ۳ روز تحت تاثیر دارو بوده است به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت از خوردن فعالانه غذا امتناع خواهد کرد. نگران نباشید. ماهی شما از هگزومیتا پاک شده است .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد